2012-03-26 16:22:16• hírek • Szatmár.ro

Április 2-3.-án tartják idén a Hám János Napokat

Sokféle rendezvény teszi színessé az idei Hám János Napokat: lesz színházi előadás, ötpróba, műhelymunka is.

A rendezvénysorozat április 2-án 9 órakor a Székesegyházban megtartott szentmisével kezdődik. A szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő pontifikálja, szentbeszédet fog mondani Ft. Nagy Bálint SJ, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium spirituálisa, majd a résztvevők megkoszorúzzák Hám János szobrát, illetve koszorút fognak elhelyezni Nm. Ft. Reizer Pál megyéspüspök sírjánál.

11 órakor kerül majd sor a nyitóünnepségre az iskola dísztermében, amelyen felszólal többek között Ádámkó István Csaba igazgató, Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, az ünnepséget pedig a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjainak versei, népdalai és néptáncelőadása teszi színesebbé. Később következnek a műhelymunkák, tematikus programok: a IX-XII. osztályos diákok a hulladékok kreatív újrahasznosításával ismerkednek, majd Rivasz-Tóth Kinga, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanára tart előadást a tanároknak a jezsuita pedagógia jellemzőiről. Aztán a szülőket várják: az iskola dísztermében Ft. Holczinger Ferenc SJ, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója beszél a szülői küldetésről. A hétfői nap a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak zenés színdarabjával fog véget érni az Északi Színház előadótermében.

Kedden, április 3-án reggel különböző foglalkozások várják a nagyobbakat, az I.-IV. osztályosok pedig játékos Ötpróba vetélkedőn vesznek részt. A Hám János Napok keretében értékelik majd ki a „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni” című pályázatra érkezett munkákat is. Az ünnepi rendezvénysorozat a PAX ösztöndíjak átadásával zárul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: